Autobatterijen en startbatterijen in Antwerpen

Expert in startbatterijen en autobatterijen in Antwerpen

"DETA Akkumulatorenwerk GmbH" werd kort na WO II opgericht in het toenmalige West-Duitsland. Van bij aanvang werd, door recuperatie van materialen, veel aandacht besteed aan milieu, een gegeven dat vandaag logisch klinkt, maar in die tijd hoogst ongewoon was voor een industriële productie.

 

Na een steile opmars in eigen land, werd in de jaren vijftig besloten om de DETA-batterijen wereldwijd te verdelen. De eerste officiële buitenlandse verdeler was, jawel, CADA Batterijen in Antwerpen! De eerste maar niet de laatste, want DETA nam door de alom geprezen kwaliteit van haar producten snel een toonaangevende positie in op wereldvlak. In Duitsland werd DETA 1ste-montageleverancier voor autobatterijen van zowat alle grote voertuigfabrikanten (Mercedes, BWW, VW-Audi, ,,,), zowel van peronenwagens, vrachtwagens, moto's, als van landbouwvoertuigen en mobilhomes.

 

In 1997, tijdens de periode van de grote fusies in de batterijwereld, werd DETA GmbH door EXIDE, één van de 3 grootste batterijfabikanten ter wereld, overgenomen. Het merk DETA bleef evenwel behouden en betekent binnen Exide een A-label, dwz de hoogste kwaliteit en qua normen en controles geschikt en toegepast voor de OEM (1e montage). CADA Batterijen is de officiële Belgische verdeler voor de DETA start- en semitractiebatterijen. In ons productgamma vindt u:

  • Autobatterijen en auto accu's
  • Klassieke open loodzuur startbatterijen.
  • Onderhoudsvrije gesloten startbatterijen.
  • AGM startbatterijen, vlakplaat en spiraal.
  • Motobatterijen, zowel open als gesloten (sealed).
  • Semi-tractiebatterijen, open loodzuur, Europese afmetingen.
  • Semi-tractiebatterijen, open loodzuur, Amerikaanse afmetingen.
  • GEL-batterijen, start en semi-tractie.

 

Naast DETA bieden wij ook tractiebatterijen, toebehoren en producten aan van EXIDE, CENTURION, TROJAN, FULL RIVER, HAGEN, SONNENSCHEIN, EUROSTART, ... enerzijds om een volledig assortiment aan te bieden, anderzijds om goede producten aan de scherpste prijzen te kunnen leveren.

 

Contacteer ons voor meer informatie, we helpen u graag verder!