Tractiebatterijen voor heftrucks, vrachtwagens, mobilhomes & meer in Antwerpen

Uw partner voor tractiebatterijen in Antwerpen

CADA Batterijen in Antwerpen is officieel invoerder voor België van FIAMM tractiebatterijen. Tot +/- 1994 waren we vooral geïnteresseerd in de distributie van startbatterijen en minder in de markt van de tractiebatterijen. Tractiebatterijen worden vooral gebruikt voor elektrische aandrijving, bvb bij heftrucks meteen electromotor als krachtbron, veegmachines en schrobmachines, rolstoelen, hoogtewerkers,schaarliften en dergelijke. 

Op de Hannover Messe werden de eerste contacten gelegd met FIAMM, de belangrijkste Italiaanse fabrikant van loodbatterijen, die in Duitsland bij quasi alle grote fabrikanten van heftrucks goed ingeburgerd bleek. Dit kon tellen als referentie en vlug werd duidelijk dat de know-how, het productassortiment en de buitengewone kwaliteit de troeven warenwaarop hun succes steunde.

In 1997 werd een overeenkomst ondertekend met FIAMM S.p.A., waarbij CADA batterijende verdeling werd toevertrouwd voor de FIAMM tractiebatterijen in Luxemburg en België.

Enkele jaren geleden vond de fusie plaats tussen Enersys-Hawker en FIAMM Motive Power,waarbij de nieuwe groep in Europa en zelfs op wereldvlak de absolute marktleider werd. Deze schaalvergroting maakte een verdere optimalisatie van het productieproces mogelijken biedt alle ruimte voor research en ontwikkeling. FIAMM blijft binnen deze reus een belangrijke steunpilaar en CADA Batterijen blijft voor FIAMM uw aanspreekpunt op de Belgische markt. 

Op www.enersys-fmp.com vindt u gedetailleerde info over het brede productassortiment. Het FIAMM-gamma omvat o.a.: 

  • Tractiecellen 2V open loodzuur
  • Tractiecellen 2V maintenance free (Gel)
  • Monobloc tractiebatterijen 6V en 12V
  • XFS (Pure lead) traction blocs New technology ! (onderhoudsvrij, zeer snel herlaadbaar)
  • HF (hoogfrequent) batterijladersWa en WoWa batterijladers


Als aanvulling op het gamma van FIAMM, biedt CADA Batterijen ook toebehoren en producten aan van o.a. DETA, SONNENSCHEIN, TROJAN, EXIDE en meer. Neem contact op voor meer informatie, onze experts staan u graag te woord!